Russisch

Taalcursus

De Russische taal is de officiële taal van de Russische Federatie en een van de zes officiële talen van de VN. Maar ook in de omliggende landen en de voormalige Sovjetrepublieken spreken veel mensen Russisch.

Docent:
Nell
Dag:
Zaterdag
Aantal lessen:
24
Kosten:
€ 270,-
Boeken:
Zie omschrijving

De Russische taal is de officiële taal van de Russische Federatie en een van de zes officiële talen van de VN. Maar ook in de omliggende landen en de voormalige Sovjetrepublieken spreken veel mensen Russisch.

Russisch voor beginners

Start in 30 september 2023

Zaterdag 12:00 - 13:30 - 24 lessen € 270,-

In het eerste jaar vereist onze cursus geen voorkennis, er wordt een basiskennis (Cyrillische schrift, grammatica en woordenschat) aangeleerd. Je leert het cyrillische alfabet: het is een alfabet dat wordt gebruikt om zes Slavische talen te kunnen schrijven en lezen: Russisch, Oekraïens, Wit Russisch, Servisch, Macedonisch en Bulgaars. Er is veel aandacht voor de juiste uitspraak van iedere klank. Je leert de taal in een kleine groep. Hierdoor krijgt u veel persoonlijke aandacht van de docente.

Conversatie met onze docente, gericht op alledaags leven: begroeting en kennismaking, reizen met vliegtuig en openbaar vervoer, eten en drinken, inkopen etc.

Houd rekening met 2 uur voor de voorbereiding van de les en het maken van oefeningen. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Het leerboek “Матрёшка 0-A1”ISBN 9786188488373 kun je (onder andere) bij Uitgeverij Pegasus bestellen.

Russisch voor halfgevorderden

Start op 30 september 2023

Zaterdag 10:30 - 12:00 - 24 lessen € 270,-

Bij deze deze cursus kennis van het Russisch vereist. Wil je deze cursus volgen, dan kun je overleggen dan met onze docente over het niveau.

Je leert de taal in een kleine gezellige groep en krijgt veel persoonlijke aandacht van de docente. Cursisten zijn actief betrokken en proberen Russisch tijdens de les te spreken. We gaan verder met grammatica en woordenschat en breiden je basisvaardigheden uit. Daarnaast zal er natuurlijk aandacht besteed worden aan de uitspraak. Houd rekening met 3 uur voor de voorbereiding van de les en het maken van oefeningen.

De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

De leerboeken:“Matryoshka A2-B1"-ISBN 9786188488397 kun je (onder andere) bij Uitgeverij Pegasus bestellen

De cursussen worden gegeven in de bibliotheek IJmuiden, Dudokplein 16 in IJmuiden.

Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaand formulier.

Doe jij mee?