Mozaïek

Mozaïek

Tijdens de vier lessen mozaiek maken we in de groep verschillende items. De lessen vinden plaats in het atelier van Milja in IJmuiden.

Docent:
---------
Dag:
--------
Aantal lessen:
- lessen
Kosten:
€ --,-- plus
Boeken: zie omschrijving
niet van toepassing

Deze cursus wordt voorlopig niet gegeven, het nieuwe cursus aanbod volgt in september 2021.

Tijdens de vier lessen mozaiek maken we in de groep verschillende items; een schaal met glas, een lamp en de afbeelding met de African Woman.

Schaal met glas

In deze workshop leer je de eerste kneepjes van het mozaïeken met glas. We gaan een schaal maken. Hierbij ontdekt je de verschillende technieken en maak je gebruik van een kniptang en een glassnijder waarmee je verschillende soorten glas op maat kunt krijgen. Verder leer je hoe je de stukjes glas kunt leggen, lijmen en voegen tot een mooi geheel. Aan het einde van de workshop krijg je voegmiddel mee naar huis met een werkbeschrijving om de schaal zelf thuis af te voegen. Voor alle materialen wordt gezorgd.

Lamp

Heb je al eens een schaal gemaakt en wil je eens iets anders mozaïeken? Dan hebben we nu ook de tafellamp als mozaïek object. Het leuke hiervan is dat je zelf de kleuren bepaalt welke je vervolgens terugziet in je interieur, ‘s avonds naast je bed bijvoorbeeld, of gewoon in de woonkamer. Ook in deze les leer je de verschillende technieken van het knippen en het gebruik van de gereedschappen om het glas op maat te krijgen. Aan het einde van de workshop krijgt je voegmiddel mee naar huis met een werkbeschrijving om de lamp zelf thuis af te voegen. Voor alle materialen wordt gezorgd.

African woman

In deze 2 lessen maak je een afbeelding van een van de 2 ‘African woman‘ modellen. Je maakt een van de mooie ‘African woman’ afbeeldingen. Je kiest welke je graag zou willen maken al bij inschrijving. In de eerste les begin je je werkstuk met tekenen, mozaïeken en kijken we hoever je komt. De tweede les maak je je werkstuk af inclusief voegen en schilderen en neem je je werkstuk mee naar huis.

De lessen vinden plaats in KunstForm IJmuiden.

Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaand formulier.

Contactformulier:

Bedankt voor het inschrijven. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Aanmelden?