Chinees

Taalcursus

De officiële taal van China is het standaard-Mandarijn (Putonghua of Guoyu), het basisdialect van Noord-China. Deze taal wordt verstaan door bijna een vijfde van de wereldbevolking! Chinees is een klanktaal waarin vier verschillende tonen worden gebruikt.

Docent:
------
Dag:
-------
Aantal lessen:
-
Kosten:
€ --,-
Boeken: zie omschrijving
zie omschrijving

Deze cursus wordt voorlopig niet gegeven, het programma volgt in januari 2021.

De officiële taal van China is het standaard-Mandarijn (Putonghua of Guoyu), het basisdialect van Noord-China. Deze taal wordt verstaan door bijna een vijfde van de wereldbevolking! Chinees is een klanktaal waarin vier verschillende tonen worden gebruikt. Dit is heel anders dan onze taal, maar met deskundige begeleiding heel goed te leren.

Citaat van een cursist: ‘Ik volgde de cursus voor mijn werk in China en het contact met mijn schoonfamilie’.

Chinees is de taal die wereldwijd het meest gesproken wordt. Steeds meer mensen gaan naar China voor zaken of vakantie. China wordt steeds belangrijker voor het westen. Als je met dit enorme land contact wilt leggen, is basiskennis van het Chinees heel belangrijk. Het Mandarijn: de officiële Chinese taal. Het is de meest gesproken taal ter wereld: meer dan 850 miljoen mensen spreken het!

Chinees voor beginners: Woensdag om 18.00-19.25 uur - € 175,-

Na elf lessen kan je simpele conversaties in het Chinees voeren, zoals de weg vragen, iets bestellen in een restaurant, afdingen op de markt of een taxichauffeur vertellen waar hij naartoe moet. Handig voor iedereen die interesse heeft in de Chinese cultuur, Chinese voorouders of Chinese adoptiekinderen heeft, of op vakantie of zakenreis naar China gaat!

Aanschaffen: Zhong Wen, basiscursus Mandarijn Chinees. Het is een boek van Robert Boon. ISBN 9789090239224. Schaf de lesmaterialen pas aan na ontvangst van de bevestiging van Volksuniversiteit Velsen dat de cursus Chinees definitief doorgaat

Chinees voor gevorderden (Chinees 5): Woensdag om 19.35-21.00 uur - € 175,-

Lezen, spreken, luisteren en schrijven staan centraal in de les. Het doel van Chinees 5 is dat de cursisten hun kennis kunnen opfrissen en de nieuwe kennis leren. Het is heel belangrijk dat je als cursist zoveel mogelijk Chinees spreekt.

De cursussen worden gegeven in de bibliotheek IJmuiden, Dudokplein 16 in IJmuiden.

Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier:

Bedankt voor het inschrijven. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Aanmelden?