Bouwstenen van het leren

Communicatie en Leren

Ontdek welke basisvaardigheden nodig zijn voor leren en werken. En hoe je die bij jezelf en anderen kunt versterken.

Docent:
Els en Rick
Dag:
woensdag
Aantal lessen:
3
Kosten:
€ 55
Boeken:
zie omschrijving

Leren, leren. Ik weet dat mijn kind meer kan.

Deze cursus is voor ouders/ professionals die hun kind willen ondersteunen bij het leren op school. Soms helpt een beetje extra oefenen thuis met schoolwerk om een kind een steuntje te geven. Vaak levert het veel weerstand op en zie je weinig vooruitgang. In deze cursus ontdek je welke drie basis vaardigheden belangrijk zijn voor het leren en werken op school. Door deze vaardigheden op een speelse manier te oefenen, train je samen met je kind de onderliggende vaardigheden om zelfstandig te kunnen leren.

In drie bijeenkomsten maak je kennis met de omgekeerde piramide van cognitieve functies, ga je aan de slag met spelletjes en oefen je een aanpak. Je krijgt inzicht in je eigen manier van denken en leren. In een kleine groep oefen je met elkaar en bespreek je de obstakels en successen. Ondertussen gaan de kinderen voelen dat ze meer controle hebben over hun denken en handelen.

Boeken: Niet noodzakelijk, indien gewenst kunnende docenten suggesties doen van boeken die aangeschaft kunnen worden.

Woensdag 19.00 uur. Start 4 oktober.

De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen.

Introductie Cognitieve Functies Volwassenen

Wil je meer weten over de bouwstenen van het denken? Informatie verwerken, denken en problemen oplossen leer je op school. Als volwassene kun je dankzij de cognitieve functies informatie en kennis opnemen en verwerken. Vaardigheden die je helpen om in het dagelijks leven of op je werk taken goed uit te voeren. Wil je beter worden in plannen, initiatief nemen, geconcentreerd werken onder tijdsdruk en andere zaken die met de executieve functie te maken hebben? Bij deze cursus ontdek je waar je goed in bent en welke bouwstenen je nog kunt ontwikkelen. In drie avonden maak je kennis met de omgekeerde piramide van cognitieve functies, ga je aan de slag met denkspellen en andere materialen om jezelf beter te leren kennen. In een kleine groep oefen je met elkaar en krijg je meer controle over je denken en handelen.

Boeken: Niet noodzakelijk, indien gewenst kunnende docenten  suggesties doen van boeken die aangeschaft kunnen worden.

Woensdag 19.00 uur. Start 1 november.

De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen.

De locatie van deze cursus is bij KunstFormVelsen, Schoolpad 4, IJmuiden.

Doe jij mee?